Warunki ustalasz z firmą. Także wszystko zależy od właściciela. To z nim musisz uzgodnić wszystkie szczegóły. Franczyza to wady i zalety. Dla mnie więcej było wad, dlatego zaczęłam działalność pod własnym szyldem. Otworzyłam pizzerię na osiedlu studenckim. To była dobra decyzja. Wyposażenie pizzerii zamawiałam w sklepie Galeria Gastro https://galeriagastro.pl/wyposazenie-pizzerii-c-91.html. Wszystkie urządzenia, meble oraz chemię gastronomiczną znajdziesz w jednym miejscu.
Myślę, że dobrym pomysłem na biznes może być franczyza gastronomiczna. Sklepów mamy od grona a założenie dobrej restauracji może okazać się strzałem w dziesiątkę. Mam już swój lokal, ale dzisiaj byłbym mądrzejszy i podpisał umowę franczyzową z dobrą marką i to byłaby już połowa sukcesu.
Ostatnio znalazłem info że taką ofertę ma Sushi World: https://sushiworld-franczyza.pl/
Wiele sklepów i restauracji działa na zasadzie franczyzy, więc to bardzo dobry pomysł na własny biznes. Dodatkowo można liczyć na wsparcie specjalisty danej marki, który podpowie, jak prowadzić firmę i ją rozwijać. To też dobry sposób na niezły zarobek. Widziałam, że aktualne informacje na temat sieci franczyzowych i wiele wskazówek jest tutaj https://franczyzawpolsce.pl .
Dobry pomysł. Biznesy gastronomiczne zawsze się sprawdzają. Zadbaj tylko o to, by mieć zawsze na bieżąco dostawy produktów potrzebnych w tym biznesie, Mam na myśli na myśli na przykład oleje gastronomiczne. Tu https://trafinoil.pl/ masz firmę Trafinoil - w dobrych cenach mają takie oleje. Dostarczają je bezpośrednio do klienta. Mogą monitorować też Twoje zapasy i zawsze na czas dostarczyć świeży zapas oleju.
Jak już się zdecydujesz czy warto, na pewno powinieneś rozejrzeć się za wyposażeniem do swojego biznesu. Gdybym ja urządzała swoją restaurację teraz, na pewno skorzystałabym z oferty dostępnej na stronie: https://gastromocni.pl/ . Wybór produktów jest imponujący.
Dokładnie jeśli chodzi o porządne wyposażenie gastronomiczne w przypadku których będziecie mogli liczyć zarówno na wysoki standard, rozbudowaną ofertę i jednocześnie zawsze przystępne ceny to w hurtowni Invest Horeca wygląda to bardzo dobrze. Mam nadzieję, że bez problemów uda Wam się dobrać wszystko co potrzebne i co najważniejsze biznes będzie się dobrze rozwijał.
Może to i jest zawsze jakieś rozwiązanie lecz to już każdy sam musi o tym zadecydować. Bo ja na przykład jak na razie skupiam się na własnych wyrobach mięsnych i nie tylko. Jakiś czas temu udało mi się nawet kupić taką nadziewarki do kiełbas dzięki której moje kiełbasy są jeszcze lepszej jakości. Także może pomyślę o sprzedaży ich.
sam się zastanawiam nad otworzneiem takiego biznesu, mieszkam w niedużym mieście, nie ma tu aż tak dużo lokali gastronomicznych, zastanawiam się czy przy 20 tys mieście taki biznes jak np. budka z kebabem byłby opłacalny? Fajnei by było w końcu popracować na swoim
sośko pisze: ↑21 paź 2021, 20:20
sam się zastanawiam nad otworzneiem takiego biznesu, mieszkam w niedużym mieście, nie ma tu aż tak dużo lokali gastronomicznych, zastanawiam się czy przy 20 tys mieście taki biznes jak np. budka z kebabem byłby opłacalny? Fajnei by było w końcu popracować na swoim
Moj znajomy prowadzi taką budke z kebabem ma franczyze Bafra Kebab. Jest bardzo zadowolony, pomogli mu wszytsko ogarnąć i zaopatrzyć w sprzet i produkty. Jedynie co musiał znalezc lokal i miec wklad wlasny. Poza tym jest zadowolony czesto do niego wpadam na dobre jedzonko.
Jednak odpowiednie i porządne wyposażenie pizzerii to jest podstawa. Ogólnie my wszystko co najpotrzebniejsze do naszego lokalu kupowaliśmy w benler.pl . Tutaj producent posiada naprawdę bardzo korzystną ofertę, nie dość, że wybór jest dosyć duży to przede wszystkim sprzęt wyróżnia się wysoką jakością i solidnością także jestem pewna, że wy też będziecie zadowoleni z zakupów tutaj. Dla mnie zakupy tutaj okazały się po prostu strzałem w dziesiątkę.
Jak prowadzicie swoją lodziarnię albo jakiś inny lokal gastronomiczny to powinny was zainteresować lody amerykańskie - https://lodypetra.pl/lody-swiderki/ Moim zdaniem super opcja i bardzo chwalona przez klientow
Przede wszystkim wszystko sobie trzeba przemyśleć i przekalkulować. Kiedy jesteście pewni, to czas pomyśleć o wyposażeniu lokalu, chyba że jeszcze nie macie. Jak chodzi o sprzęty, meble gastro, akcesoria i wiele, wiele innych rzeczy, to tutaj https://www.gastromania.cz/gastro-fritezy.html możecie się zapoznać z poszczególnym artykułami.
Warto zajrzeć na stronę https://www.lodo.pl/, gdzie można znaleźć atrakcyjne propozycje dotyczące sprzętu gastronomicznego. Firma ta oferuje kompleksową obsługę, co z pewnością jest dużym plusem. Ponadto w ofercie znajdują się produkty od najlepszych krajowych i zagranicznych producentów o wysokiej jakości.
Jeśli szukacie dobrego dostawcy ryb i owoców morza to warto rozważyć współpracę z Fier Seafood - https://fierseafood.com/ . Z 17 hodowlami na 5 kontynentach ich produkty czerpią z różnorodnych warunków geograficznych. To przekłada się na ich indywidualny smak i charakter. Dla restauratorów oznacza to dostęp do globalnej gamy produktów. Przy stałych zamówieniach można liczyć u nich na jeszcze bardziej korzystne ceny.
Dla każdego, kto planuje otwarcie lodziarni lub chce zaktualizować swoje wyposażenie, polecam sprawdzić zaopatrzenie lodziarni. Mają w swojej ofercie wszystko, co potrzebne, aby stworzyć pyszne lody.