Pomysł na biznes

Jak stworzyć dobry biznesplan? Instrukcje, wzory, przykłady.
Awatar użytkownika
Melania_97

Pomysł na biznes

Post autor: Melania_97 »

Od jakiegoś czasu planowałam, że w 2022 otworzę swój własny biznes. Planuję, że będzie to mały sklep z odzieżą damską, powoli sobie wszystko już rozplanowuję. Ale nie ukrywam, że mam trochę obawy przed prowadzeniem własnej działalności, boję się, że sama będę za wszystko odpowiedzialna, a jednocześnie ten fakt sprawia, że czuję podekscytowanie. Myślę, że taki butik z odzieżą damską ma szansę się przyjąć w naszym miasteczku.
Michał84

Re: Pomysł na biznes

Post autor: Michał84 »

Bardzo fajny i ciekawy pomysł na biznes. Wydaje mi się, że może Ci się udać. Ja w ubiegłym roku postanowiłem otworzyć niewielkie lodowisko, ponieważ w mojej okolicy było spore zapotrzebowanie na tego typu obiekt. Dostarczeniem wyposażenia i budową lodowiska zajęli się pracownicy firmy https://www.elcat.biz/oferta. Swoje usługi przeprowadzili profesjonalnie i terminowo, dzięki czemu nie miałem żadnych opóźnień. Osobiście jestem bardzo zadowolony z podjętej decyzji.
twice

Post autor: twice »

Jeśli macie dobry pomysł na biznes, to śmiało możecie postarać się o pomoc specjalistów, którzy połączą was z odpowiednią placówką, która będzie chciała dodatkowo wspomóc wasz pomysł. Firma Assay się takimi połączeniami zajmuje. W ich zakresie jest także badanie rynku usług, by mieć pewność, co tak naprawdę się może utrzymać i jakie macie szanse.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lucierr

Post autor: Lucierr »

Pomysł na biznes powinien być oryginalny wtedy ma szansę wypalić. Mój syn od dziecka pasjonował się grami planszowymi, sam wycinał karteczki projektował planszę z tektury i wymyślał zasady. W wieku kilkunastu lat zgłosił się do konkursu na tego typu projekt i zajął pierwsze miejsce. I wtedy właśnie postanowił wykorzystać swój potencjał, mąż mu trochę pomógł na początku. Ale zaprojektował grę i szukał sposobu, aby ją wyprodukować. W tym temacie pomogła firma Media Gold, która ma siedzibę w Krakowie przy ul. Tadeusza Śliwiaka 53B. Zajmują się produkcją kart, planszówek i generalnie opakowań tekturowych. Wykonali pięknie grę według projektu, a syn ma nawet całkiem przyzwoite zyski ze sprzedaży. Marzenia się czasem spełniają.

usługi faktoringowe
Annabelll

Post autor: Annabelll »

Możliwość zarabiania na realizacji swoich życiowych pasji to naprawdę rewelacyjny pomysł na biznes. Niemniej jednak nie zawsze jest to tak proste jak mogłoby się wydawać. W obecnych czasach świat biznesu jest niezwykle konkurencyjny. Nie liczy się już tylko posiadanie najwyższej jakości produktu, ale umiejętność jego doskonałej promocji, sprzedaży, negocjacji najdogodniejszych warunków i nieustanny rozwój, tak by nie zostać wyprzedzonym przez konkurencje. Jeśli chodzi o samodzielne prowadzenie firmy, to z jednej strony jest to jak najbardziej wykonalne - obecnie mamy często nawet darmowy dostęp do olbrzymiej wiedzy z zakresu przedsiębiorczości, marketingu, promocji, technik sprzedaży itp. można nieodpłatnie słuchać, czytać czy też na żywo uczestniczyć w różnych kursach, webinarach itp. Ponadto jest też wiele rewelacyjnych narzędzi, aplikacji i systemów ułatwiających księgowanie, prowadzenie dokumentacji, fakturowanie, prowadzenie internetowych sklepów, aplikacje sprzedażowe czy chociażby platforma B2B https://asiston.pl/baza-wiedzy/czym-jes ... korzystac/ o której więcej przeczytacie w powyższym wpisie. I z jednej stron operowanie powyższymi narzędziami nie jest niczym wielce skomplikowanym. a z drugiej ich ogromny wybór warto zawsze najpierw skonsultować tak, by dopasować narzędzie najlepiej odpowiadające naszym oczekiwaniom. Nie zawsze bowiem to co sprawdzi się w jednym biznesie, można dokładnie przełożyć na naszą działalność. Kluczowe jest tu indywidualne dopasowanie funkcjonalności danej platformy czy aplikacji tak by maksymalnie wykorzystać jej potencjał. I nic w tym dziwnego, ze jako biznesmeni możemy początkowo nie mieć na ten temat wystarczającej wiedzy. Zazwyczaj warto być prawdziwym specjalistą w swoim konkretnym fachu, natomiast wszelkie pozostałe aspekty prowadzenia biznesu powierzyć innym profesjonalistom.
ODPOWIEDZ